Verenigde Staten

Pence: China wil een andere president in het Witte Huis

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft donderdag fel uitgehaald naar China. Volgens Pence ‘verbleekt’ de Russische beïnvloeding bij de presidentsverkiezingen in vergelijking met de pogingen van China om de tussentijdse verkiezingen te beïnvloeden. Volgens de vicepresident is China boos op president Trump vanwege zijn harde handelsbeleid en sancties. „Om het bot te zeggen: het beleid van president Trump werkt. En China wil een nieuwe president.” Volgens de vicepresident probeert China staten waar Trump populair is te raken met importtarieven om kiezers op deze manier te beïnvloeden. Ook zou het land heimelijk Amerikaanse bedrijven proberen over te halen zich negatief uit te spreken over de president. Academici zouden bovendien geïntimideerd worden. (NRC)