Trap van paard

Bert Romp, ex-springruiter van gouden team in 1992, overleden

Voormalig springruiter en oud-bondscoach Bert Romp is op 59-jarige leeftijd overleden. Hij raakte woensdag ernstig gewond bij het laden van een paard. Romp kreeg daarbij een trap tegen zijn hoofd. Een dag later overleed Romp in een ziekenhuis. Romp behoorde tot het vierkoppige Nederlandse team dat bij de Olympische Zomerspelen van Barcelona in 1992 een gouden medaille won. Hij kreeg echter geen medaille, omdat door nieuwe regelgeving zijn resultaten – hij had van de vier Nederlanders de laagste score – niet meetelden in de eindstand. Romp deed ook mee aan de Olympische Spelen van Atlanta in 1996. Hij was van 2000 tot 2004 bondscoach van de Nederlandse springruiters. Zijn team eindigde bij de Zomerspelen van Athene in 2004 als vierde. (ANP)