Thuiskok

Honingcake met citroen

Brown chicken eggs top view isolated on white background five domestic
Brown chicken eggs top view isolated on white background five domestic

We sluiten af met cake voor het weekend, omdat er eigenlijk weinig lekkerder en bevredigender is dan zelfgemaakte zoetigheden.

Verhit de oven tot 190 graden. Vet een bakvorm met een diameter van 24 cm in en bedek hem met bakpapier.

Klop eerst de boter en suiker licht en romig in een grote kom; je kunt een tafelmixer of een handmixer gebruiken. Voeg een ei en een eetlepel speltbloem toe en klop deze erdoor. Doe dan hetzelfde met de andere drie eieren. Klop de citroenrasp, het citroensap en de honing erdoor.

Klop het gemalen korianderzaad, de resterende speltbloem, het bakpoeder en de amandelen door elkaar in een kom tot er geen klontjes te zien zijn. Meng de droge ingrediënten goed door het honingmengsel. Schep het beslag in de bakvorm en strijk het glad.

Bak de taart 50 minuten in de hete oven tot hij goudbruin bovenop is. Door de honing wordt hij sneller bruin dan gewone cake, dus dek de bakvorm zo nodig af met folie zodat hij niet te bruin wordt. Haal hem uit de oven en laat hem in de bakvorm afkoelen.