In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Deze man maakt onderdeel uit van een groep migranten die begin oktober werden opgepikt in de Middellandse Zee. Hij staat in de rij om het reddingsschip te verlaten, in de haven van de zuid-Spaanse stad Motril.
Foto Juan Medina/Reuters
Een protestmars van Indische boeren is op de stadsgrens tussen New Delhi en Gazipur tegen een blokkade (en een waterkanon) van de politie gestuit. Leden van de agrarische vakbond hielden op 2 oktober een mars - ze eisten onder meer kredietvrijstelling - maar er werd ze de toegang tot de hoofdstad van India ontzegd.
Foto EPA
Op 30 september werden in de Democratische Republiek Congo dierlijke producten verbrand, tijdens een ceremonie die werd bijgewoond door de president van het land. Het ging onder meer om één ton ivoor en de schubben van pangolins, schubdieren die veel worden gestroopt. Met de publieke verbranding wil de overheid duidelijk maken dat de illegale jacht op beschermde diersoorten wordt gestraft.
Foto John Wessels/AFP
Stephen Piscotty, de 'right fielder' van het honkbalteam Oakland Athletics, slaagt er niet in een bal te vangen die werd geslagen door Luke Voit van de New York Yankees, tijdens een wedstrijd van de Major League Baseball-competitie in het stadion van de Yankees in New York.
Foto Jason Szenes/EPA
Dit is Coco Chanel, een vrouwelijke chihuahua. Ze wordt door haar baasje vertroeteld tijdens een kleine bijeenkomst van huisdierbezitters in Quezon City (in de Filipijnen), op 3 oktober, één dag voor Wereld Dierendag.
Foto Dela Pena/EPA
Op de paraplu die deze vrouw bij zich draagt is een afbeelding van Paul Biya te zien, de huidige president van Kameroen. Hij is al sinds 1982 aan de macht in het West-Afrikaanse land, waar komend weekend presidentsverkiezingen zijn.
Foto Marco Longari/AFP
Demonstranten proberen door de barrière te breken die is opgebouwd door veiligheidstroepen in Girona. Op 1 oktober werd met protesten aandacht gegeven aan het feit dat het precies een jaar geleden was dat Catalaanse seperatisten een ongeautoriseerd referendum hielden in een (mislukte) poging zich af te scheiden van Spanje.
Foto Josep Lago/AFP
Tijdens de Parijse modeweek toonde de Duitse ontwerper Karl Lagerfeld de nieuwe collectie vrouwenmode voor het merk Chanel, voor het voorjaar en de zomer van 2019. Zijn modeshow begin deze week vond plaats in het Grand Palais. Voor de gelegenheid was ín de tentoonstellingshal een strand nagemaakt, zodat de modellen niet over een catwalk maar door zand liepen.
Foto Stephane Mahe/Reuters
Gemaskerde demonstranten vernielen een etalage in Mexico City, tijdens een herdenkingsbijeenkomst voor het 'bloedbad van Tlatelolco', deze week vijftig jaar geleden. Op 1 oktober 1968 werden honderden demonstranten, onder wie veel studenten, gedood tijdens protesten tegen de autoritaire regering onder leiding van de Institutioneel Revolutionaire Partij.
Ronaldo Schemidt/AFP
Indonesische soldaten hebben een massagraf gegraven voor de slachtoffers van de aarbeving en de tsunami die het eiland Sulawesi troffen op 28 september. Het dodental is inmiddels opgelopen, tot ruim 1.400.
Foto Jewel Samad/AFP
Met een plastic zak probeert een Palestijnse jongen zijn gezicht te beschermen tegen traangas, dat door Israëlische veiligheidstroepen is ingezet tegen demonstranten in het noorden van de Gazastrook. Op 1 november werd daar een protest gehouden tegen de blokkade van Gaza.
Foto Mohammed Salem/Reuters
Dit meisje vluchtte met haar familie uit Hodeida, de Jemenitische havenstad die in wordt belegerd door de internationale coalitie onder leiding van Saoedie-Arabië. Miljoenen inwoners die nog in de stad zitten, zijn afhankelijk van voedselhulp.
Foto Ahmad Al-Basha/AFP