Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

 1. Hoe gaat de Iran Action Group te werk?

  Columnist Carolien Roelants las een interessant artikel van Bloomberg over de Iran Action Group, de Amerikaanse regeringscommissie die tot taak heeft ervoor te zorgen dat de Amerikaanse sancties Iran inderdaad gaan wurgen.

 2. Waar staat het VK zes maanden voor de Brexit?

  Waar staat het Verenigd Koninkrijk zes maanden voor de Brexit? Correspondent Melle Garschagen las in The New York Times een goed overzichtsstuk.

 3. Het Oost-Duitsland van kort na de hereniging

  Ter ere van de Dag van de Duitse eenheid, brengt die tageszeitung een mooie (lange) herinnering van een journalist aan zijn jeugd in het Oost-Duitsland van kort na de hereniging. Over opstandigheid, extreem-rechtse vrienden en angst voor neonazi’s. Tip van correspondent Juurd Eijsvoogel.

 4. De luchtkwaliteit in België

  Correspondent Anouk van Kampen tipt een mooie interactieve kaart van De Standaard, waarop je de luchtkwaliteit op straatniveau in België kunt bekijken. Vooral Antwerpen springt eruit.

 5. Vrijwillig campagne voeren tegen referenda van radicaal-rechts

  Correspondent Caroline de Gruyter las een prikkelend stuk uit de Zwitserse krant Le Temps, die een serie over vrijwilligers is begonnen. Ditmaal een interview met een jonge vrouw die met andere studenten campagne voert tegen de referenda die radicaal-rechts uitschrijft.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.