Verenigde Staten

Man probeert wooncomplex Turkse geestelijke Gülen binnen te dringen

Een man heeft woensdag in de VS geprobeerd het wooncomplex van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen binnen te komen. Een beveiliger vuurde een waarschuwingsschot af toen hij de man opmerkte, waarna de indringer vluchtte. De man leek gewapend te zijn. De politie in Pennsylvania, gewaarschuwd nadat het schot was gelost, doet onderzoek naar het incident. Gülen woont al jaren in zelfverkozen ballingschap in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Hij wordt door de regering van de Turkse president Erdogan verantwoordelijk gehouden voor de mislukte coup in 2016. Gülen ontkent alles. De 77-jarige prediker woont in het zogenoemde Golden Generation Worship & Retreat Center, een zwaarbeveiligd, islamitisch wooncomplex dat gebouwd is door Turkse Amerikanen. (NRC)