Parkeerhulp ‘leent’ huis van vakantiegangers

In Friesland is een stel aangehouden dat zonder toestemming een huis ‘leende’ van mensen die op vakantie zijn. De man werkt bij een valetparkeerbedrijf bij Schiphol, een dienst waarbij mensen hun autosleutels achterlaten zodat hun voertuig elders geparkeerd kan worden.

Omroep Friesland schrijft dat iemand in Gorredijk maandag opmerkte dat er licht brandde in het huis van zijn buren, op wier huis hij zou passen. Toen hij aanbelde, deed een onbekende open. Hij zei toestemming te hebben om er te logeren. De man bleek wederrechtelijk gebruik te maken van de sleutels die de bewoners inleverden bij het parkeerbedrijf. Aangezien van de klanten ook het adres bekend is bij de valetdienst, wist de man waar hij naartoe moest.

Toen agenten van de politie Oost-Friesland daar maandagavond – na een tip van de buurman – langsgingen, werd duidelijk dat het stel het zich gemakkelijk had gemaakt in het huis. Volgens een bericht van de politie maakten de verdachten „al compleet gebruik van alle voorzieningen in de woning” en werden in het huis drugs aangetroffen. De man (32) en vrouw (30) zijn aangehouden.

De auto waarmee het stel reed is mogelijk van een andere klant van het bedrijf. (NRC)