Kinderdagverblijf Kort geding tegen Stint-verbod

Een gastouderopvang uit Almere wil via een kort geding het verbod op de Stint terugdraaien. Dat zegt de rechtskundig adviseur van Het Kinderstraatje tegen NRC. Volgens hem houdt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dat het gebruik van de Stint maandag uit voorzorg opschortte na een dodelijk ongeval in Oss, geen rekening met de belangen van de gebruiker. Zonder de Stint komt de bedrijfsvoering van zijn cliënt direct in gevaar, aldus de rechtskundig adviseur. De Telegraaf meldde woensdag dat de Stint die in Oss werd aangereden in anderhalf jaar tijd vier keer is gerepareerd. Driemaal zou de accu zijn vervangen, eenmaal een gashendel. (NRC)

Correctie (9 oktober 2018): Het Kinderstraatje is geen kinderdagverblijf maar een gastouderopvang. Ook is de raadsman geen advocaat, maar een rechtskundig adviseur. Dat is aangepast.