Beursdebuut van Brits automerk Aston Martin stelt teleur

Foto Getty Images

Het beursdebuut van het Britse automerk Aston Martin is iets minder feestelijk verlopen dan gedacht door het bedrijf. De introductieprijs van een aandeel kwam te liggen op 19 pond. Met die prijs zat de bouwer van de bekende James Bond-auto’s aan de onderkant van de bandbreedte die het eerder deze week stelde. Het bedrijf zei toen dat het aandeel tussen de 18,50 pond en 20 pond waard zou zijn, meldde Bloomberg.

Bovendien verloor het aandeel op zijn eerste handelsdag aan de London Stock Exchange. Het aandeel daalde gedurende de dag, tot een prijs van 17,47 pond, om uiteindelijk te sluiten op 18,10 pond.

Aston Martin, dat een kwart van de aandelen op de markt bracht, had gehoopt op een beurswaarde van maximaal 5,1 miljard pond. Ondanks dat het aandeel aan de onderkant van de bandbreedte zat, was topman Andy Palmer tevreden, meldde de autobouwer in een persverklaring vlak voor het openen van de beurs. Hij noemt de beursgang een „historische mijlpaal” voor het 105 jaar oude Aston Martin en is verheugd over de volgens hem „positieve reactie” van beleggers.

Aston Martin publiceerde in augustus goede halfjaarcijfers. Voor het eerst sinds 2010 maakte het winst (42 miljoen pond). Ook steeg de omzet met 8 procent naar 445 miljoen pond. (NRC)