Auto

‘VDL Nedcar schrapt banen, productie gaat omlaag’

Bij VDL Nedcar in Born zouden nog dit jaar circa duizend banen verdwijnen. Dat meldt dagblad De Limburger op basis van eigen bronnen. Volgens de krant zou de ingreep bij de autobouwer het gevolg zijn van minder bestellingen door opdrachtgever BMW. Met name de tijdelijke krachten moeten vrezen voor hun plek. BMW laat naar verluidt 40.000 tot 60.000 auto’s minder bouwen dan de 220.000 wagens die dit jaar zijn gepland. Een woordvoerder van de autofabrikant verklaarde tegenover NRC dat „we in gesprek zijn met BMW over het aantal volgend jaar te bouwen auto’s”. Volgens de zegsman is er nog geen knoop doorgehakt. Wanneer er wel uitsluitsel is, kon hij niet aangeven. Vakbond FNV kon tegenover persbureau ANP de genoemde aantallen „bevestigen noch ontkennen”. (NRC)