Vakbond

Stille protestmars

Foto Nick Somers

Werknemers uit de zorg, het onderwijs, van defensie en de politie liepen dinsdagavond in een stille protestmars langs vier ministeries in Den Haag. De actie was gericht „tegen de afschaffing van de dividendbelasting en vóór de publieke sector”, zei John van Mullem, campagneleider van de FNV vanaf een podium op het Lange Voorhout. De stoet zette zich van daaraf in beweging. Hij riep de aanwezigen ook op een petitie te ondertekenen tegen de afschaffing van de dividendbelasting. De ongeveer 2 miljard euro die deze maatregel kost, zou volgens de demonstranten moeten worden besteed aan hogere salarissen en het aannemen van meer personeel in de publieke sector. Er staan nog meer acties op stapel. Op zondag 7 oktober is er in Rotterdam voor flexwerkers een ‘Mars voor Zekerheid’. En op 10 november is er een demonstratie in Amsterdam, opnieuw tegen de afschaffing van de dividendbelasting, maar ook tegen de verhoging van de btw.