Thuiskok

Noedels met pompelmoes

De pompelmoes kunt u naar smaak gerust vervangen door andere cirtusvruchten.

Breng een grote pan water met flink wat zout aan de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wacht tot de noedels bijna gaar zijn en laat de edamame dan kort meezwemmen. Haal de pan van het vuur, giet het mengsel af, spoel het af onder de koude kraan en schud er zo veel mogelijk water af.

Maak intussen de dressing. Doe de kokosmelk, kurkuma, gember, wortel, chilipeper, olijfolie, sesamolie, ahornsiroop, azijn en sjalot met wat zout in een blender en maal het geheel glad. Proef het mengsel en voeg zo nodig meer zout of azijn toe of een ander ingrediënt waarvan je de smaak wilt versterken.

Schil de pompelmoes en snijd met een mes tussen de membranen om de partjes los te maken; verwijder zoveel mogelijk wit. Doe de noedels en edamame in een grote schaal, voeg wat eetlepels dressing toe en meng het geheel goed. De noedels absorberen de saus, dus meng er eerst een paar eetlepels dressing door en voeg zo nodig meer toe. Ze moeten niet verdrinken. Maak het gerecht af met de waterkers, pinda’s, pompelmoes en koriander en meng alles zachtjes door elkaar.