Podcast

Onbehaarde Apen Nobelprijsweek #3: Scheikunde

Deze week worden de Nobelprijzen uitgereikt. Onbehaarde Apen doen verslag. De Nobelprijs voor de Scheikunde is gewonnen door Frances Arnold, Gregory Winter en George Smith, voor hun onderzoek naar de evolutie van eiwitten en enzymen.

Deze week drie speciale afleveringen van Onbehaarde Apen, waarin we respectievelijk de Nobelprijs voor de Geneeskunde, Natuurkunde en Chemie bespreken. In deze laatste bonusaflevering schuift Sander Voormolen aan, om te vertellen over evolutie in een reageerbuis.

Iets anders: we vinden het heel leuk dat je weer luistert! En zijn erg benieuwd naar je mening over Onbehaarde Apen. Dus mocht je vijf minuten tijd hebben, dan zouden we het enorm waarderen als je een korte enquete invult over onze podcasts. Dat kan op nrc.nl/podcastonderzoek. Dank!

Luister ook de vorige bonusaflevering van Onbehaarde Apen over prijswinnend onderzoek naar optische pincetten: Nobelprijsweek #2: Natuurkunde

Productie Mirjam van Zuidam.