Navigatie

TomTom tekent nieuw contract met BMW, verlengt deal met PSA

TomTom heeft een overeenkomst getekend met het Duitse BMW voor de levering van verkeers- en navigatiediensten aan de auto's van het bedrijf. Verder heeft TomTom het contract met het Franse autoconcern PSA, moeder van onder meer Peugeot, Citroën en Opel, verlengd tot 2025. De afspraken werden beklonken op de autoshow van Parijs die dinsdag is begonnen. Financiële details zijn daarbij niet bekendgemaakt. TomTom gaat voor BMW diensten leveren aan alle merken. Het gaat om live updates over onder meer vertragingen, om autobestuurders continu te informeren en te helpen hun reistijd te verkorten. Op de Amsterdamse beurs ging het aandeel TomTom flink omhoog na het nieuws. Recent stond de koers van TomTom nog flink onder druk door zorgen over stappen van Google op de automarkt. (ANP)