Opinie

Een vernieuwde app voor NRC

App We hebben onze krantenapps uitgebreid met het laatste nieuws van de website.

Beeld: NRC

Met onze kranten zetten twee keer per dag de wereld op pauze: als nrc.next (‘s avonds kort voor 23 uur) en NRC Handelsblad (om 12 uur ‘s middags) naar de drukker gaan. Maar de wereld staat in de tussenliggende uren natuurlijk niet stil, en dat geldt vanzelfsprekend ook voor onze redactie. Die werkt de hele dag door om via nrc.nl steeds het laatste nieuws te brengen.

Ooit lieten we dat belangrijke werk over aan onze onlineredactie, die onvermoeibaar doortikte als de collega’s van papier na het ‘zakken van de krant’ (heel eventjes) achterover konden leunen. Een jaar geleden schaften we die aparte onlineploeg af: héél NRC is in korte tijd een onlineredactie geworden. Inmiddels verschijnt een heel groot deel van onze verhalen eerst op de website, en daarna pas in de gedrukte krant.

Zoals deze week nog, toen kort na de verschijning van NRC Handelsblad bekend werd dat de Frans-Armeense chansonnier Charles Aznavour was overleden. Zijn necrologie was binnen twintig minuten te lezen op nrc.nl. Lezers kunnen in dat stuk bovendien niet alleen lezen over leven en carrière van Aznavour, maar natuurlijk ook luisteren naar zijn bekendste nummers en doorklikken naar eerdere verhalen die we over hem schreven.

Vorig jaar brachten we die rijke webervaring al naar onze app. U kreeg als lezer van de digitale NRC sindsdien de online versies te zien van de verhalen die u in de krant aanklikt, maar wel nog steeds pas als de krant is verschenen.

De nieuwste versie van de app zet nu de logische volgende stap: die bevat niet meer alleen de digitale editie van nrc.next of NRC Handelsblad, maar ook een altijd actueel overzicht van de laatste nieuwsberichten, reportages, achtergrondverhalen, interviews, columns en analyses die we digital first publiceerden op de website. Als ingelogde abonnee kunt u alle stukken daar onbeperkt lezen, ook als ze (nog) niet op papier zijn afgedrukt.

(En wordt de berichtenstroom u te veel? Sla interessante verhalen dan op in uw Leeslijst, zodat u ze later gemakkelijk kunt terugvinden op iedere smartphone, tablet of computer waar u als abonnee bent ingelogd.)

Meer informatie over de werking van de app vindt u op nrc.nl/app.

Blogger

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch is hoofdredacteur van NRC en schrijft op deze blog over nieuwe ontwikkelingen bij NRC en de dagelijkse praktijk op de redactie. U kunt hem ook volgen op Twitter.