Drie dode Nederlanders gevonden in huis bij Málaga

Het gaat om lichamen van een man en twee vrouwen die volgens lokale media in verregaande staat van ontbinding verkeerden.

Forensisch inspecteurs doen onderzoek op de plek bij Málaga waar de lichamen van drie Nederlanders zijn aangetroffen.
Forensisch inspecteurs doen onderzoek op de plek bij Málaga waar de lichamen van drie Nederlanders zijn aangetroffen. Foto Daniel Perez/EPA

In een plattelandswoning bij het Spaanse plaatsje Coín niet ver van Málaga zijn woensdagmiddag drie dode Nederlanders gevonden. Volgens de lokale krant SUR gaat het om een 62-jarige man, zijn 59-jarige vrouw en haar 89-jarige moeder. Hun lichamen zouden in verregaande staat van ontbinding verkeren.

De Spaanse politie onderzoekt de zaak en houdt met alle scenario’s rekening. SUR meldt dat de man door zelfdoding om het leven is gekomen en dat zijn vrouw een ongeneeslijke ziekte had.

De drie Nederlanders werden gevonden door de zoon van de eigenaar van het huis. Ze huurden de plattelandswoning. Hun lichamen worden overgebracht naar een laboratorium in Málaga voor nader onderzoek.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt tegen ANP op de hoogte te zijn van de berichten, maar kan er verder nog niets over zeggen.