Dreigingsniveau 2

VS scherpen reisadvies Nederland aan om terreurdreiging

De Verenigde Staten hebben hun reisadvies naar Nederland aangescherpt vanwege een verhoogd risico op terrorisme. Dat schrijft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het dreigingsniveau is van de laagste naar de op een na laagste stand opgeschaald. Bij niveau 1 is er sprake van ‘normale voorzorgen’ die genomen dienen te worden. Bij het tweede niveau zijn er ‘verhoogde veiligheidsrisico’s’.

Op de landpagina van Nederland is te lezen dat terroristen doorgaan met het voorbereiden van mogelijke aanvallen, aldus het ministerie. Er wordt gewaarschuwd voor aanslagen op toeristische locaties, transportknooppunten of andere drukke plekken. Een specifieke aanleiding voor de verhoging van het risico wordt niet aangeduid. (NRC)