Dieselschandaal

Vastzittende topman Audi ontslagen

De gearresteerde topman Rupert Stadler van het Duitse automerk Audi is met onmiddellijke ingang uit zijn functie gezet. Stadler zit al sinds juni in de gevangenis voor ondervraging over zijn rol in het dieselschandaal. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het gesjoemel met de uitstoot van dieselauto’s. Het besluit om de 55-jarige Stadler uit zijn functie te zetten werd genomen door de raden van toezicht van Volkswagen en Audi. Volgens een verklaring kon hij door zijn detentie zijn werk niet naar behoren uitvoeren. Nu kan Stadler zich beter richten op zijn verdediging, aldus de autobouwers. Oorspronkelijk liep het contract van Stadler tot 2022. De 56-jarige Nederlander Bram Schot, die sinds 2017 bestuurslid is bij Audi, is momenteel tijdelijk topman bij het autobedrijf. (ANP/Bloomberg)