Zeven arrestaties bij grote politieactie regio Utrecht

Bij acht huiszoekingen zijn dinsdagochtend zeven verdachten gearresteerd.

Een arrestatieteam bij een pand in de buurt van het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein.
Een arrestatieteam bij een pand in de buurt van het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein. Foto Sem van der Wal/ANP

Bij een grote actie van de nationale politie zijn dinsdagochtend in diverse gemeenten meerdere verdachten gearresteerd. Dat bevestigt de politie aan NRC.

Bij invallen in Nieuwegein, Utrecht, Tiel en Vianen, die om 05.00 uur begonnen, zijn in totaal zeven verdachten gearresteerd en meegenomen voor verhoor. De verdachten zijn volgens de politie tussen de 25 en 46 jaar oud. Ook vonden er in acht woningen huiszoekingen plaats. Volgens de politie is de actie, waarbij tientallen agenten betrokken zijn, onderdeel “van lopend onderzoek”.


De politie zegt in een op Twitter verspreid filmpje te begrijpen dat de grootschalige actie vragen oproept, maar daarop nog geen antwoord kan geven. Meer informatie wordt bekend gemaakt “zodra het onderzoek dit toelaat”, aldus de politie.

De huiszoekingen werden rond het middaguur op deze dinsdag afgerond. Volgens De Telegraaf is de politieactie gericht tegen de mocromaffia. Van verondersteld kopstuk Ridouan T. is bekend dat hij in Vianen opgroeide.

Keihard en nietsontziend Hoe de nieuwe Holleeders de onderwereld overnemen