OVerstap

Voormalig SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen naar GroenLinks

Voormalig SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen is overgestapt naar GroenLinks. Dat bevestigt zij na berichtgeving in het AD. Gesthuizen heeft begin dit jaar haar lidmaatschap bij de SP opgezegd en is lid geworden van GroenLinks. Waarom ze is overgestapt, heeft ze nog niet toegelicht. Ook is het nog niet bekend of ze weer een politieke functie gaat bekleden. Het voormalige SP-Kamerlid had al langer kritiek op de partij. Zo schreef Gesthuizen vorig jaar een boek waarin ze kritisch was op de partijmentaliteit. Volgens haar is er weinig ruimte voor kritiek binnen de partij. „Er wordt hard afgerekend met iemand die iets fout doet of lager in de pikorde staat.” Gesthuizen was van 2006 tot maart 2017 Tweede Kamerlid voor de SP. Inmiddels is ze voorzitter van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang. (NRC)