Podcast

Onbehaarde Apen Nobelprijsweek #2: Natuurkunde

Deze week worden de Nobelprijzen uitgereikt. Onbehaarde Apen doen verslag. Bij de Nobelprijs voor de Natuurkunde won voor het eerst in meer dan 50 jaar een vrouw. Donna Strickland deelt de prijs met Arthur Ashkin en Gérard Mourou voor hun onderzoek naar optische pincetten.

Deze week drie speciale afleveringen van Onbehaarde Apen, waarin we respectievelijk de Nobelprijs voor de Geneeskunde, Natuurkunde en Chemie bespreken. In deze tweede bonusaflevering schuift Dorine Schenk aan, die voor NRC over natuurkunde schrijft, om te vertellen hoe atomen met lichtbundels op hun plek gehouden kunnen worden.

Luister ook naar de vorige aflevering van Onbehaarde Apen over de Nobelprijs voor de Geneeskunde, die ging naar onderzoekers van immuuntherapie tegen kanker: Nobelprijsweek #1: Geneeskunde.

Productie Mirjam van Zuidam.