Eredivisie

John de Jong nu definitief technisch manager PSV

John de Jong is de komende vier jaar de technisch manager van PSV. De 41-jarige De Jong bekleedde die functie de afgelopen maanden al, maar dat was op interimbasis. PSV meldt dat De Jong ook toetreedt tot de directie. De oud-voetballer nam afgelopen zomer de taken over van Marcel Brands, die zijn loopbaan vervolgde bij Everton. „Ik heb die periode als positief ervaren en de clubleiding heeft er dezelfde gedachten bij”, zegt De Jong op de website van PSV. De Jong speelde van 2000 tot 2008 bij PSV. Na zijn periode als speler ging hij verder als scout. Sinds 2013 was hij hoofdscout bij de regerend landskampioen. „John wist als hoofdscout tot in detail wat de technische plannen waren en dat is essentieel gebleken bij het invullen van zowel de staf als de selectie. Hij heeft deze flinke vuurproef met verve doorstaan", stelt algemeen directeur Toon Gerbrands. (ANP)