WK-titel

Hij doet het weer

Foto’s ANP, EPA

Voor het gevecht staren de tegenstanders elkaar met een ijzige blik aan, om elkaar daarna in de ring met rake klappen en trappen te intimideren. Het hoort er allemaal bij in het kickboksen, ook afgelopen zaterdag in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Daar verdedigde Rico Verhoeven voor de achtste keer met succes zijn wereldtitel bij de zwaargewichten. De 29-jarige, 1,96 meter lange Brabander versloeg zijn Braziliaanse uitdager Guto Inocente (32) op punten. Rond de ring in het stadion van Ajax zagen circa 15.000 toeschouwers Verhoeven domineren in het titelgevecht, over vijf rondes van drie minuten elk. Verhoeven slaagde er niet in Inocente tegen het canvas te krijgen. Maar de jury wees de ‘King of Kickboxing’ – al ruim vier jaar wereldkampioen bij de zwaargewichten van promotor Glory – unaniem als winnaar aan.