Vier familieleden omgekomen bij schietgeweld in Amsterdam-Zuid

Familiedrama

In een woning in Amsterdam-Zuid zijn in de nacht van zondag op maandag vier mensen omgekomen bij een schietpartij. Volgens de politie gaat het om twee vrouwen, een meisje van vijf jaar en een man. De politie gaat ervan uit dat zich „een familiedrama” heeft afgespeeld in de woning.

Volgens een woordvoerder van de politie heeft de man vermoedelijk de vrouwen en het meisje om het leven gebracht, en vervolgens zelfmoord gepleegd. Het gaat „hoogstwaarschijnlijk” om zijn eigen moeder, zijn partner en zijn dochter, aldus de woordvoerder.

Het geweld vond plaats in de Herculesstraat in Amsterdam-Zuid. Het is nog niet duidelijk wat het motief van de man was. Rond 01.00 uur kwam een melding binnen bij de politie over een schietincident. Agenten hebben een groot deel van de straat afgezet voor het onderzoek van de forensisch specialisten.

Het is het tweede vermoedelijke familiedrama in enkele dagen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 25-jarige vrouw door geweld om het leven gebracht in haar huis in Bergen op Zoom. De politie trof, nadat de deur was geforceerd, in de woning een huilende vierjarige jongen aan. Voor hem is een pleeggezin gezocht. De politie heeft een 24-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij haar dood. (NRC)

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Bel 0900-0113 of zie www.113.nl