Vier familieleden omgekomen bij schietincident Amsterdam-Zuid

De politie vermoedt dat een man zijn moeder, vrouw en vijfjarige dochter om het leven heeft gebracht en daarna zelfmoord heeft gepleegd.

De politie doet onderzoek na de schietpartij.
De politie doet onderzoek na de schietpartij. Foto Sem van der Wal/ANP

In een woning in Amsterdam-Zuid zijn in de nacht van zondag op maandag vier mensen omgekomen bij een schietincident. Volgens de politie gaat het om twee vrouwen, een meisje van vijf jaar en een man. De politie gaat ervan uit dat zich “een familiedrama” heeft afgespeeld in de woning.

Volgens een woordvoerder van de politie heeft de man de vrouwen en het meisje om het leven gebracht, om vervolgens zelfmoord te plegen. Het gaat om zijn eigen moeder van 67, zijn 37-jarige partner en zijn dochter van vijf.

Rond 00.50 uur kwam een melding binnen bij de politie over een “verdachte situatie” in de Herculesstraat in Amsterdam-Zuid. Toen de politie aankwam, trof zij de vier lichamen aan in het huis in kwestie.

Het is nog niet duidelijk wat het motief van de man was. De woning en de directe omgeving zijn afgezet en de recherche is een onderzoek gestart. In de woning is sporenonderzoek verricht.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Update Herculesstraat: bij het schietincident zijn twee vrouwen, een vijfjarig meisje en een man om het leven gekomen. De recherche houdt er rekening mee dat de man de andere drie om het leven heeft gebracht en daarna zelfmoord heeft gepleegd. Het betreft allemaal familieleden.

De lichamen zijn gevonden in een woning aan de Herculesstraat.