Vergiftiging

Zeker 27 doden in Iran door zelfgestookte alcohol

In Iran zijn zeker 27 mensen overleden door het drinken van zelfgestookte alcohol. Dat meldde persbureau Reuters zondag op basis van een bericht van de Iraanse hulpdiensten. Ook raakten driehonderd mensen vergiftigd. Voor zover bekend is het één van de grootste vergiftigingszaken door slecht gestookte alcohol in Iran. Nog 176 mensen liggen in het ziekenhuis. De slachtoffers vielen in vijf provincies. Volgens de nieuwswebsite Arab News gaat het waarschijnlijk om drie verschillende partijen verkeerd gestookte alcohol. Slecht gestookte alcohol bevat vaak het giftige methanol, een bijproduct van het gistingsproces dat je bij het stoken moet laten verdampen. Afgelopen vrijdag hebben de Iraanse autoriteiten 31 mensen opgepakt die verdacht worden van werken bij een illegale distilleerderij. (NRC)