Represailles

‘Iran voert vergeldingsactie uit op Oost-Syrië na aanslag’

Iran zei maandag dat het raketaanvallen heeft uitgevoerd op militanten in Oost-Syrië als vergelding voor de recente aanslag op een militaire parade waarbij zeker 24 mensen om het leven kwamen. Het Iraanse staatspersbureau IRNA schrijft dat „veel terroristen” zijn omgekomen bij de vergeldingsactie met ballistische raketten. Syrische staatsmedia hebben de aanval nog niet bevestigd. Iraanse staatstelevisie liet beelden zien van raketten die uit het westen van Iran werden afgevuurd, over Irak trokken en vervolgens neerkwamen in de buurt van de Syrische stad Abu Kamal. De regio rond de plaats is overwegend in handen van het Syrische regime en de Koerdische YPG, maar de ;laatste strijders van terreurgroep Islamitische Staat hebben daar ook nog gebied bezet. (NRC)