Opnieuw GP-zege voor Hamilton, Verstappen vijfde in Rusland

Het is de derde Grand Prix winst voor Hamilton op rij. Verstappen eindigde na een knappe inhaalrace als vijfde.

Hamilton en Bottas nemen de leiding in Rusland zondag.
Hamilton en Bottas nemen de leiding in Rusland zondag. Foto EPA

Lewis Hamilton heeft zondag zijn derde Grand Prix op rij gewonnen in Sotsji. De Brit finishte met zijn Mercedes voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die tijdens de race de opdracht kreeg om Hamilton voorbij te laten gaan. Hun grote rivaal Sebastian Vettel (Ferrari) werd opnieuw derde en ziet de titel steeds verder uit zicht raken.

Met nog vijf races is Vettels achterstand op Hamilton nu vijftig punten - om dat in te lopen moet Vettel twee keer winnen terwijl de koploper met nul punten eindigt.

De jarige Max Verstappen - de coureur van Red Bull is 21 geworden zondag - reed een knappe inhaalrace: hij startte op plek negentien, reed 24 ronden aan de leiding en eindigde op de vijfde plaats.

Lees ook: Verstappen eindigt als tweede in Singapore, Hamilton wint Grand Prix

Verstappen liet meteen aan het begin al indrukwekkend stuurwerk zien. Binnen acht ronden rukte hij op naar de vijfde plaats. “De eerste ronden waren opwindend”, zei de coureur van Red Bull na de finish. De Limburger wachtte met zijn pitstop en nam de leiding.

Tien ronden voor het einde besloot Verstappen pas van banden te wisselen, waarna Hamilton de koppositie terug veroverde en zijn achtste overwinning dit seizoen kon opeisen. Verstappen finishte achter de Fin Kimi Räikkönen (Ferrari).