Schikking nietig verklaren

Vrouw die zegt door Ronaldo verkracht te zijn naar rechter

De Amerikaanse vrouw die in 2010 een schikking trof met Cristiano Ronaldo over haar beschuldiging dat hij haar verkrachtte in een vakantieresort in Las Vegas begint in de VS een rechtszaak tegen de voetballer om de schikking en het zwijgcontract nietig te laten verklaren. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.

Volgens haar nieuwe advocaat was Kathryn Mayorga (34) destijds door de psychische schade die zij overhield aan de verkrachting niet in staat de overeenkomst aan te gaan. Aan Der Spiegel, dat vorig jaar het bestaan van de schikking onthulde, vertelt zij nu wat er die nacht in 2009 volgens haar gebeurd is. Ronaldo heeft de beschuldigingen vorig jaar ontkend.

Het kwam tot een schikking, waarbij hij haar 375.000 dollar betaalde en zij zou zwijgen. Voorafgaand aan de schikking hebben advocaten een lijst van honderden vragen over het incident naar Ronaldo’s advocaten gestuurd, zo blijkt uit stukken die het klokkenluidersplatform Football Leaks beschikbaar stelde aan Der Spiegel. Er zijn meerdere versies van de antwoorden. In één versie staat dat volgens Ronaldo (aangeduid als „X”) beiden instemden met de seks. Maar uit een andere versie uit september 2009, die NRC inzag is het antwoord: „Ze zei meerdere malen ‘nee’ en ‘stop’”. [..] Achteraf heb ik me verontschuldigd.” (NRC)