PSV blijft winnen, verslaat NAC Breda met 0-2

De koploper verspeelde dit seizoen nog geen punten. Tegen NAC had de ploeg het niettemin best lastig. Ook Ajax won met 0-2, tegen Fortuna Sittard.

Luuk de Jong viert feest nadat hij de 0-1 heeft gescoord.
Luuk de Jong viert feest nadat hij de 0-1 heeft gescoord. Foto Jasper Ruhe/ANP

PSV heeft zaterdagavond ook zijn zevende duel van dit eredivisieseizoen gewonnen. De koploper maakte het zich op bezoek bij NAC Breda niet makkelijk, maar was uiteindelijk toch met 0-2 te sterk voor de thuisploeg.

De eerste treffer in het Rat Verlegh Stadion viel in de 48ste minuut, toen Luuk de Jong een voorzet van ploeggenoot Angeliño het doel in werkte. Tot op dat moment was PSV nog nauwelijks gevaarlijk geweest. Vlak na de openingsgoal leek NAC meteen de 1-1 te maken, maar keeper Jeroen Zoet wist dat te voorkomen door een inzet Mitchell te Vrede te keren.

Later in de tweede helft moest de videoscheidsrechter er twee keer aan te pas komen omdat PSV een strafschop claimde. Beide keren ging de beoogde penalty aan de Eindhovenaren voorbij. Een kwartier voor tijd kreeg NAC nog een grote kans op de gelijkmaker. Anouar Kali schoot op de lat. In de blessuretijd bracht PSV-aanvaller Donyell Malen de 0-2 op het scorebord.

Ajax wint ondanks weinig kansen

Nummer twee Ajax, dat vorige week verloor van PSV, won zaterdagavond ook. De Amsterdammers speelden uit tegen Fortuna Sittard en versloegen de promovendus met 0-2. Ook Ajax had wat moeite om een voorsprong op te bouwen. De club had veel balbezit, maar creëerde weinig kansen. De goals vielen in de tweede helft, van Kasper Dolberg en Hakim Ziyech. Keeper André Onana moest nog een aantal keer in actie komen bij doelpogingen van Fortuna.

PSV behoudt dankzij de overwinning de leiding in de eredivisie. De titelverdediger verloor nog geen punten. Ajax staat vijf punten achter. Nummer drie Feyenoord heeft acht punten minder dan PSV, maar moet dit speelweekend nog wel in actie komen. Morgen nemen de Rotterdammers het in de Kuip op tegen Vitesse.