muziek

Nederlandse premiere voor Sieben mal NEO van Klas Torstensson

Foto Erik van Gurp
Foto Erik van Gurp

Sieben mal NEO is een bewerking van het werk Sieben mal sieben van Klas Torstensson voor het Zweedse ensemble Norrbotten NEO. Het stuk beleeft deze avond zijn Nederlandse premiere. Daarnaast voert het DoelenEnsemble Urban Songs uit samen met sopraan Charlotte Riedijk, de vrouw van Torstensson. Torstensson begon zijn muzikale opleiding in Arvika, waar hij klarinet, muziektheorie en compositie studeerde. Vervolgens studeerde hij muziekwetenschap in Göteborg en vertrok naar Nederland om aan het Instituut van Sonologie in Utrecht elektronische muziek en computermuziek te studeren. Zijn bekendste werk is de opera De Expeditie over een mislukte poolreis van de Zweedse ontdekkingsreiziger S.A. Andree.

Woensdag 3 oktober om 20.15 uur in de grote zaal van De Doelen. Toegang 10,00 tot 26,00 euro.