Voetbal

UEFA introduceert video-arbitrage volgend jaar in Champions League

De UEFA voert volgend seizoen de video-arbitrage ook in de Champions League in. De zogenoemde VAR (Video Assistant Referee) doet zijn intrede vanaf de play-offs. Het ligt in de lijn der verwachting dat de VAR daarna nog meer gebruikt gaat worden. De bedoeling is dat dit op het EK van 2020 gebeurt, vanaf 2020-2021 in de Europa League en ook in de interlands van de Nations League. De UEFA nam het besluit donderdag op een congres in Nyon. Volgens voorzitter Aleksander Ceferin van de Europese voetbalbond is augustus 2019 het juiste moment om met de VAR in de Champions League te beginnen. De FIFA maakte afgelopen zomer bij het WK in Rusland al gebruik van de VAR. In Nederland wordt dit seizoen voor het eerst bij alle wedstrijden in de eredivisie door videoscheidsrechters meegekeken. (ANP)