Thuiskok

Perzik-frambozentaart

Is het al te laat voor frambozen? Voor het oorspronkelijke seizoen van dit heerlijke fruit misschien wel, maar gelukkig zijn ze dankzij kassen tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. Hetzelfde geldt voor perzikken.

Verhit de oven tot 170 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en vet het in met de olie. Doe de perziken in een middelgrote kom met 150 gram frambozen en een eetlepel suiker. Meng alles door elkaar en zet de kom opzij. Mix de hazelnoten 1 minuut in een keukenmachine tot ze grofgemalen zijn. Zet opzij. Doe de overgebleven suiker met de boter in de kom van een standmixer. Klop alles tot het glad en goed gemengd is en klop dan geleidelijk de eieren erdoor. Voeg de gemalen hazelnoten met bloem, bakpoeder en zout toe en blijf rustig mixen tot het een glad beslag is. Giet het beslag in de voorbereide springvorm en schik de perzikparten en de frambozen erop.

Bak de taart 70-80 minuten in de oven en dek de bovenkant na 30 minuten af met aluminiumfolie zodat hij niet te donker wordt. Haal de taart uit de oven en laat hem een tijdje afkoelen voor u hem uit de vorm haalt. Verdeel de overgebleven 50 gram frambozen op het midden van de taart en serveer hem.