Tesla

Beurswaakhond klaagt Musk aan voor omstreden tweet

Elon Musk dreigt de controle over zijn miljardenbedrijf Tesla te verliezen wegens koersmanipulatie. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft een aanklacht ingediend bij een federale rechtbank in New York. De topman zou investeerders misleid hebben toen hij in augustus schreef dat hij zijn bedrijf van de beurs wilde halen. De uren na de bekendmaking dat Tesla mogelijk zijn intellectuele en zakelijke brein zou kunnen verliezen, zakte het aandeel zo’n 13 procent, onder de 270 dollar. Musk zei op 7 augustus mogelijk 420 dollar per aandeel te willen bieden in plaats van de toen lage koers van 360 dollar, waarna aandelen van het bedrijf korte tijd weer omhoog schoten. De topman noemt de aanklacht „ongerechtvaardigd” en zegt dat hij „diep bedroefd en teleurgesteld” is. (NRC)