Ontgroening

Scoutleider brandmerkt kinderen, zeven maanden cel geëist

Tegen een 24-jarige jeugdleider van een scoutinggroep in Zeeland die drie kinderen zou hebben gebrandmerkt, is bij de rechtbank in Middelburg zeven maanden celstraf geëist, waarvan drie voorwaardelijk. De slachtoffers kregen tijdens een kamp in België in 2017 een heet ijzer in hun rug gedrukt, bevestigt het Openbaar Ministerie. Volgens RTL Nieuws gaat het om twee jongens en een meisje van destijds tussen de 12 en 14 jaar oud. De verdachte zou een brandijzer in het vuur hebben gehouden en daarna de letters F en N in hun lichamen hebben gedrukt, de afkorting van Frans Naerebout, de groep zeeverkenners in Goes waar de verdachte leiding aan gaf. Mogelijk ging het om een ontgroening. Volgens de advocaat van de verdachte zou de scoutleider niet hebben geweten dat het ijzer heet was. (NRC)