KNVB beker

Rellen na uitschakeling FC Groningen, clubleiding blijft achter trainer Buijs staan

Danny Buijs
Danny Buijs ANP Proshots

Na de uitschakeling van FC Groningen in het KNVB-bekertoernooi door FC Twente (0-2) zijn rellen uitgebroken bij het hoofdgebouw van de club. De ME moest in actie komen. De clubleiding sprak na de wedstrijd opnieuw het vertrouwen uit in trainer Danny Buijs, die bezig is aan zijn eerste seizoen als coach in het betaalde voetbal. FC Groningen staat met drie punten uit zes wedstrijden onderaan in de eredivisie. „Het wegsturen van mensen is geen optie'', zei technisch manager Ron Jans bij Fox Sports. Jans maakte zich persoonlijk sterk voor de komst van Buijs.

Feyenoord kwam de eerste bekerronde wel door. De Rotterdammers wonnen in Helmond van hoofdklasser Gemert (4-0). De 19-jarige aanvaller Dylan Vente maakte drie goals. (ANP)