Formule 1

Max Verstappen vervangt motor en begint bij de GP van Rusland achter in het startveld

Foto ANP

Max Verstappen start zondag in de Grand Prix van Rusland achter in het startveld. Hij krijgt op de dag dat hij 21 jaar wordt een gridstraf omdat zijn team Red Bull een andere motor in zijn bolide installeert. Teambaas Christian Horner kondigde na de Grand Prix van Singapore al aan dat Red Bull van motor zou wisselen. In die race werd de vernieuwde Spec C van Renault gebruikt, een krachtbron met iets meer vermogen. Verstappen eindigde in Singapore als tweede, maar ondervond tijdens de kwalificatie én de race veel haperingen. Red Bull heeft daarom besloten terug te vallen op de oude motor. De keuze is op de race in Rusland gevallen, omdat het circuit van Sotsji de auto’s van Red Bull niet goed ligt en een hoge eindklassering niet wordt verwacht. (ANP)