In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Het graf van de 16-jarige Matt Andres Romero is bezaaid met ballonnen in de kleur van de nationale vlag van Nicaragua. Romero nam deel aan de protestmars tegen de overheid in de Nicaraguaanse hoofdstad Managua. De tiener werd in zijn borst geschoten toen de demonstranten slaags raakten met gewapende mannen.
Foto Alfredo Zuniga/AP
Een auto rijdt door zeewater in Rafina, een havenplaats ten oosten van Athene. De weersverwachting in Griekenland voorspelt storm. Scholen moeten sluiten en veerdiensten zijn stopgezet.
Foto Thanassis Stavrakis/AP
Tijgerende Palestijnse cadetten demonstreren hun vaardigheden op een politieacademie in Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook.
Foto Mohammed Salem/Reuters
Een man uit El Salvador zit achter in een Amerikaanse politieauto. Hij werd aangehouden toen hij de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten illegaal overstak.
Foto Adrees Latif/Reuters
Het lichaam van de vermoorde Mohammad Saleen Malik wordt door moslims uit Kashmir naar een veilige plek gedragen. Indiase politiemannen probeerden de rouwstoet te verstoren door rookgranaten te gooien.
Foto Farooq Khan/EPA
Een huizenblok met sociale woningen in Singapore. Het land heeft fors geïnvesteerd in sociale woningbouw.
Foto Thomas White/Reuters
Er dreef een grote dode walvis bij Wattamolla Beach, een strand in een nationaal park net onder Sydney. Het karkas is inmiddels geborgen.
Foto Saeed Khan/AFP
Indiërs dragen een beeld van hindoegod Ganesha naar de Arabische Zee in Mumbai, zodat ze het in het water kunnen onderdompelen. Het ritueel is het hoogtepunt van het elf dagen durende Ganeshfestival.
Foto Punit Paranjpe/AFP
Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat, CDA) in een draaimolen bij de opening van de Euro Attractions Show in de RAI. Op de beurs voor attractieparken werden de nieuwste producten en diensten voor de vrijetijdsindustrie gepresenteerd.
Remko de Waal/ANP
Koningin Máxima en Ivanka Trump op het Women Entrepreneurs Finance Initiative. Dit initiatief onder auspiciën van de Wereldbank richt zich op de financiering van vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden.
Foto Robin Utrecht/ANP
De Franse president Emmanuel Macron steekt zijn duim omhoog voordat hij aan zijn toespraak begint voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.
Richard Drew/AP
Het verkeer staat vast op een autoweg vlakbij een tolstation in Zengzhou, China. Het midherfstfestival is net afgelopen.
Foto Reuters
Op het militaire oefenterrein ‘Edelweiss’ in Kirgizië nemen Kirgizische en Russische militairen deel aan een antiterrorismeoefening.
Foto Igor Kovalenko/EPA
Leden van het National Disaster Response Force (NDRF) zoeken naar slachtoffers nadat een gebouw is ingestort in de Indiase hoofdstad New Delhi.
Foto Money Sharma/AFP
Balkons van een appartementencomplex in de Thaise hoofdstad Bangkok.
Foto Athit Perawongmetha/AFP
Een demonstrant draagt een hoed met skeletten tijdens een mars in Mexico-Stad, vier jaar na de verdwijning van 43 studenten.
Foto Edgard Garrido/Reuters