Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

De Britse premier Theresa May tijdens een EU-top in Salzburg op 20 september.
De Britse premier Theresa May tijdens een EU-top in Salzburg op 20 september. Foto Leonhard Foeger/Reuters
 1. Een vergelijking tussen 1918 en 2018

  Sir Ivan Rogers, voormalig Brits ambassadeur in Brussel, vergelijkt 2018 in deze speech met 1918 - toen Duitsland een vernederende vredesdeal kreeg opgelegd. Hij geeft de EU gelijk in haar opstelling tegenover het VK, maar: “Any Brexit deal which was widely perceived as a humiliation, will not be a stable, lasting one.” Tip van correspondent Caroline de Gruyter.

 2. Zo ziet onderzoek op de Noordpool eruit

  Het ijs smelt op de Noordpool, zien wetenschappers. Maar hoe is het om daar onderzoek te doen? Redacteur Titia Ketelaar tipt een lezenswaardige reportage van The New York Times.

 3. De jacht op de jaguar in Suriname

  In Suriname maken netwerken van Chinese immigranten op grote schaal jacht op de jaguar. Ze verwerken lichaamsdelen van de dieren tot medicijnen of sieraden en somkkelen die naar China, las redacteur Evy van der Sanden in dit treurigstemmende artikel van National Geographic.

 4. De getijden van de Britse kust in beeld gebracht

  De Britse kust telt een aantal van de sterkste getijden ter wereld. Twee fotografen van The Guardian reisden deze zomer het land door om dit verschil tussen eb en vloed in beeld te brengen. Dat leverde een fascinerende fotoserie op zag beeldredacteur Arjan de Jongh.

 5. Vergiftigde Pussy Riot-activist spreekt over aanslag

  Bild interviewde de vergiftigde Pussy Riot-activist Pjotr Verzilov in het Berlijnse ziekenhuis waar hij verblijft. Verzilov is ervan overtuigd dat de aanslag op hem verband houdt met het onderzoek naar de dood van drie Russische journalisten in de Centraal Afrikaanse Republiek. Tip van redacteur Eva Cukier.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.