BNNVARA zoekt vervanger Felix Meurders bij Spijkers met Koppen

De 72-jarige Meurders presenteert het Radio 2-programma al ruim 24 jaar. Omroep BNNVARA wil een jonger publiek bereiken.

Radiopresentator Felix Meurders tijdens de 40-jarige jubileumuitzending van 'In De Rooie Haan' vanuit De Rode Hoed in Amsterdam. In de Rooie Haan is een kritisch radioprogramma van de VARA in de jaren zeventig en tachtig. De eerste aflevering werd op 5 januari 1974 uitgezonden.
Radiopresentator Felix Meurders tijdens de 40-jarige jubileumuitzending van 'In De Rooie Haan' vanuit De Rode Hoed in Amsterdam. In de Rooie Haan is een kritisch radioprogramma van de VARA in de jaren zeventig en tachtig. De eerste aflevering werd op 5 januari 1974 uitgezonden. Foto Remko de Waal / ANP

Omroep BNNVARA is op zoek naar een vervanger voor de 72-jarige Felix Meurders als presentator van het Radio 2-programma Spijkers met Koppen. Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat er in 2019 een nieuw gezicht zou moeten zitten. De omroep wil een jonger publiek aanboren.

Meurders, die het radioprogramma nu nog samen met Dolf Jansen presenteert, wil zelf nog niet vertrekken. Hij presenteert het programma al 24 jaar en zou binnenkort het 30-jarig bestaan van het programma vieren.

Maar de omroep wil een jonger publiek bereiken. Peter de Vries, hoofd radio van BNNVARA, zegt tegen het AD: “Wij willen de huidige schare fans zeker behouden, maar willen graag ook een nieuwe generatie luisteraars aanboren. Felix is een radiolegende die nog lang niet uitgespeeld is, dus voor hem zijn we aan het kijken naar een plek op een van de andere zenders.”

‘Waanzinnig jammer’

Zelf heeft Meurders zich nog niet neergelegd bij zijn vertrek, zegt hij tegen de krant. “Als ze geen vervanger kunnen vinden, keren ze waarschijnlijk weer bij mij terug. Op 1 januari verandert er weer van alles dus ik hoop snel duidelijkheid te krijgen. Ik zou het waanzinnig jammer vinden, wat mij betreft ga ik nog wel even met Spijkers door.”

In 2012 ontving Meurders de Marconi Award voor zijn radio-oeuvre. Hij begon met radiomaken in 1964 en begon eind jaren zestig bij de NOS op Hilversum 3, het huidige NPO 3FM. Van 1971 tot 1982 presenteerde hij daar de Daverende Dertig, later de Nationale Hitparade. Daarnaast is hij bekend van de Meurders Methode, VARA’s Zoekplaatje en Gesodemeurders. Ook presenteerde hij verschillende sportprogramma’s, waaronder Langs de Lijn voor de NOS. Op televisie presenteerde hij jarenlang het programma Kassa.