Zorg

Teruggetreden topman weg bij Slotervaartziekenhuis

Gezondheidszorg Binnen de ziekenhuizen van MC Groep is er al langer sprake van onrust. Een deel staat onder verscherpt toezicht.

Willem de Boer, tot voor kort bestuursvoorzitter van ziekenhuis MC Slotervaart, verlaat de leiding van het ziekenhuis. Bij het vertrek spelen de wensen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een rol, maar het ziekenhuis benadrukt dat hij niet weggaat onder druk van de toezichthouder. De Boer stapt ook op als bestuurder bij de IJsselmeerziekenhuizen. Het Slotervaartziekenhuis kampt al langer met financiële problemen en bestuurlijke onrust. NRC en Het Parool meldden deze zomer dat de artsen het vertrouwen in het bestuur opzegden. Het ziekenhuis kampt met achterstallig onderhoud, defecte apparatuur en problemen met de luchtbeheersing. Eind juli stopte De Boer al als bestuursvoorzitter en werd hij lid van de raad van bestuur. (NRC)