Rentebesluit

Fed brengt rente VS volgens verwachting verder omhoog

De Federal Reserve schroeft de rente verder op. Dat maakte het stelsel van Amerikaanse centrale banken woensdagavond bekend. Op de financiële markten werd breed verwacht dat de rente verhoogd zou worden. Het belangrijkste rentetarief gaat met een kwart procentpunt omhoog naar een bandbreedte van 2 tot 2,25 procent. Het is de derde renteverhoging van dit jaar. In maart en juni werd de rente ook verhoogd.

Fed-voorzitter Jerome Powell noemde de economie „sterk” en zei dat effecten van het handelsconflict met China en andere landen nog niet merkbaar zijn. De Fed verwacht dit jaar nog één rentestap. In 2019 volgen naar verwachting nog eens drie renteverhogingen. De inflatie zal dit jaar volgens de ramingen van de Fed uitkomen op iets boven de 2 procent. 2 procent is de doelstelling van de Fed. (ANP, Reuters)