Politie Den Haag Man die ‘Allahoe akbar’ riep en gas liet ontsnappen uit auto gehaald

Een zwaarbewapende eenheid van de politie heeft woensdagmiddag in Den Haag een 22-jarige man aangehouden. In zijn auto in de omgeving van de Telexstraat liet de man gas ontsnappen en hij riep volgens omstanders „Allahoe akbar”. De verdachte heeft mogelijk lachgas laten ontsnappen, schrijft de politie. Omstreeks 14.00 uur werd melding gemaakt van de verdachte. Uit voorzorg werd de omgeving van het voertuig, inclusief het benzinestation aan de Fruitweg, ontruimd. Ook werd het Rapid Response Team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) ingezet. Deze zwaarbewapende politie-eenheid wist de man over te halen uit de auto te komen waarbij zij hem onder schot hielden. Na onderzoek van explosievenexperts bleek de auto veilig. De politie verricht verder onderzoek. (NRC)