Zwaarbewapende agenten houden in Den Haag man aan na melding gaslek

Een man zou vanuit een auto ‘Allahoe akbar’ geroepen hebben. Een nabijgelegen tankstation werd uit voorzorg gesloten.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Joep Poulssen / Getty

Een zwaarbewapende eenheid van de politie heeft woensdagmiddag in Den Haag een 22-jarige man aangehouden. In zijn auto in de omgeving van de Telexstraat liet de man gas ontsnappen en hij riep volgens omstanders “Allahoe akbar”. De verdachte heeft mogelijk lachgas laten ontsnappen, schrijft de politie.

Omstreeks 14.00 uur werd melding gemaakt van de verdachte. Uit voorzorg werd de omgeving van het voertuig, inclusief het nabijgelegen benzinestation aan de Fruitweg, ontruimd. Tevens werd het Rapid Response Team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) ingezet bij de actie.

Deze gespecialiseerde en zwaarbewapende eenheid van de politie wisten de man over te halen om uit de auto te komen waarbij zij hem onder schot hielden. Na onderzoek van explosievenexperts bleek de auto veilig. De politie verricht verder onderzoek. De man wordt nog verhoord.

Twitter avatar POL_DenHaag Politie Den Haag Een man is zojuist aangehouden #Telexstraat #DenHaag door het #RapidResponseTeam en meegenomen door politie.

 

Twitter avatar regio15 Redactie Regio15.nl Het #arrestatieteam is inmiddels ter plaatse in de #Telexstraat. Ook brandweer ter plaatse. https://t.co/EbNA7XhSl5