npo

AvroTros naar rechter om dj Annemieke Schollaardt

Publieke omroep AvroTros wil alsnog een rechtszaak aanspannen tegen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De omroep is het niet eens met de beslissing dat radio-dj Annemieke Schollaardt geen dagelijks radioprogramma krijgt op NPO Radio 2.

Schollaardt deelt haar plek nu met presentator Rob Stenders (BNN-VARA). Een woordvoerder van AvroTros zei dinsdag in het AD dat was toegezegd door de NPO dat Annemieke Schollaardt bij haar overstap van 3FM naar Radio 2 in september vorig jaar een prominente vaste plek in de middag zou krijgen. Dat gebeurt niet.

Vlak na haar overstap vorig jaar dreigde Schollaardt naar de avonduren te moeten verhuizen. Zij moest haar slot afstaan aan Stenders. Toen is als compromis besloten dat Schollaardt en Stenders per 1 januari de middag zullen verdelen. Stenders presenteert namens BNN-VARA van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur, Schollaardt doet dat van vrijdag tot en met zondag. Stenders maakt het programma Platenbonanza. Annemieke Schollaardt maakt Annemieke’s A-lijst.

AvroTros wilde eerder al juridische stappen ondernemen tegen de NPO, maar zag daar destijds vanaf. Radio 2 is de best beluisterde zender van de publieke omroep.