#MeToo

Bill Cosby veroordeeld tot drie tot tien jaar celstraf

Acteur Bill Cosby (81) is dinsdag veroordeeld tot drie tot tien jaar cel wegens seksueel misbruik van Andrea Constand in zijn woning in 2004. Een jury in Philadelphia oordeelde eerder dat Cosby schuldig is aan het drogeren en misbruiken van Constand. „Het is tijd voor gerechtigheid, meneer Cosby”, aldus de rechter, die de acteur „seksueel gewelddadig” noemde en bepaalde dat hij maandelijks therapiesessies moet volgen. Cosby kreeg ook een boete van 25.000 dollar (ruim 21.000 euro). De aanklagers hadden vijf tot tien jaar gevangenisstraf geëist. De verdediging pleitte voor huisarrest. Een verzoek om Cosby op borgtocht vrij te laten tot het hoger beroep werd niet gehonoreerd. De rechter besliste dat hij meteen naar de gevangenis moet. Van de zestig vrouwen die Cosby beschuldigen van misbruik was de zaak-Constand de enige die nog niet was verjaard. (AP)