Limburg

Alcohol schenkende jeugdclub schuldig aan dood 15-jarige jongen

Een Limburgse jongerenvereniging is volgens de rechtbank Limburg verantwoordelijk voor de dood van een 15-jarige jongen. Zij moet een boete betalen van 8.500 euro en een voorwaardelijke boete van 7.500 euro. Dit om de vereniging „te laten voelen dat er heel verkeerd gehandeld is”. De jongen uit Born bezocht vereniging ’t Waeske in het Limburgse Guttecoven twee jaar geleden tijdens een Halloweenfeest en kon daar zonder enige moeite alcohol krijgen. De jongen had volgens de rechtbank zeker vijf halve liters bier op. De jongen raakte op weg naar huis gedesoriënteerd en kwam te voet terecht op de snelweg A2. Hij werd aangereden en overleed later aan zijn verwondingen. De rechtbank oordeelt dat er een verband bestaat tussen het dronken maken van de jongen en zijn dood. (NRC)