Filmoverzicht: Michael Moore spuwt vuur, de zelfdestructie van mode-prins Alexander McQueen

Recensies Naar de film deze week? De premières op een rij. Michael Moore spuwt weer vuur in ‘Fahrenheit 11/9’. ‘Transit’ verweeft het Frankrijk van de Tweede Wereldoorlog met het hedendaagse Frankrijk.

 • ●●●●●

  Fahrenheit 11/9: Documentaire

  Met omineuze toon en satanisch koorgezang ploegt Michael Moore in ‘Fahrenheit 11/9’ van alles overhoop. Hij doet een oproep tot de barricades. Maar in het post-waarheidstijdperk storen propagandistische methoden. Lees de recensie: Michael Moore spuwt weer vuur in ‘Fahrenheit 11/9’

  Regie: Michael Moore. In: 32 bioscopen

 • ●●●●●

  Transit: Drama

  In ‘Transit’ zijn twee tijdlagen tot één geheel geweven: het Frankrijk van de Tweede Wereldoorlog en het hedendaagse Frankrijk. Nog steeds maakt de politie jacht op ‘vreemdelingen’. De film stelt grote politieke vragen. Lees de recensie: Fantoomverhalen uit een tijdloos Europa

  Regie: Christian Petzold. Met: Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese. In: 17 bioscopen

 • ●●●●●

  McQueen: Documentaire

  De docu ‘McQueen’ is een boeiende kennismaking met het te jong gestorven enfant terrible van de modewereld, Alexander McQueen. Maar de duiding schiet tekort. Lees de recensie: Zelfdestructie van een mode-prins

  Regie: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui. In: 33 bioscopen.

 • ●●●●●

  The House with a Clock in Its Walls: Jeugdhorror

  Veel in ‘The House with a Clock in Its Walls’ werkt. Maar de kindergriezelfilm haalt wel veel overhoop. Lees de recensie: Op zoek naar een onheilsklok

  Regie: Eli Roth. Met: Jack Black, Cate Blanchett, Owen Vaccaro, Kyle MacLachlan. In: 82 bioscopen.

 • ●●●●●

  Elvy’s Wereld: So Ibiza! : Jeugdfilm

  ‘Elvy’s Wereld: So Ibiza!’ wringt zich in bochten om zoveel mogelijk meisjes van een jaar of tien te behagen. Lees de recensie: Poezelige meisjeswereld op Ibiza

  Regie: Erwin van den Eshof. Met: May Hollerman, Jill Schirnhofer. In: 108 bioscopen

 • ●●●●●

  Rosie & Moussa: Kinderfilm

  ‘Rosie & Moussa’ is een enthousiaste poging kinderen te tonen dat in het Brusselse Molenbeek mensen in alle soorten en maten wonen, dus niet alleen de paar terroristen die het nieuws halen. Lees de recensie: In goede bedoelingen gesneuveld

  Regie: Dorothée Van Den Berghe. Met: Savannah Vandendriessche, Imad Borji, Titus De Voogdt, Ruth Beeckmans. In: 2 bioscopen

 • ●●●●

  Tesnota: Arthouse

  Regisseur Kantemir Balagov toont in ‘Tesnota’ een bange stad aan de rand van de jihad. „Fundamentalisme is een uitweg uit een deprimerende realiteit, net als drugs of internet.”Lees de recensie: ‘Die onthoofdingsvideo moest echt’

  Regie: Kantemir Balagov. Met: Darja Zjovnar, Nazir Zjoekov, Olga Dragoenova. In: 15 bioscopen

 • ●●●●●

  A Simple Favor: Thriller

  In ‘A Simple Favor’ draait alles om de vraag wat er met de verdwenen Emily gebeurd is. Als dat eenmaal duidelijk is, komt voor de kijker de kater: is dit alles? Lees de recensie: Vloggen over verdwenen vriendin

  Regie: Paul Feig. Met: Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding. In: 74 bioscopen

Correctie (26-9-2018): In een eerdere versie stond bij Tesnota een beoordeling van 2 ballen, dat moet 4 ballen zijn en is aangepast.