Voordracht

Hans Oosters nieuwe commissaris van de koning in Utrecht

Hans Oosters is voorgedragen als de nieuwe commissaris van de koning in de provincie Utrecht. De Provinciale Staten hebben de keuze voor de 56-jarige PvdA’er maandagavond bekendgemaakt. In de praktijk is de benoeming door de koning daarna een formaliteit. Oosters moet VVD’er Willibrord van Beek opvolgen. Van Beek gaat op 1 februari met pensioen. Oosters is sinds 2005 dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard in Rotterdam. Ook is hij voorzitter van de Unie van Waterschappen, de koepelorganisatie van de waterschappen. Eerder was Oosters fractievoorzitter van de PvdA in Gouda en burgemeester van de gemeenten Bergambacht en Ouderkerk. Bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten was Oosters secretaris van het bestuur en de directieraad. (NRC)