Recensie

Recensie Film

Poezelige meisjeswereld op Ibiza

Jeugdfilm ‘Elvy’s Wereld: So Ibiza!’ wringt zich in bochten om zoveel mogelijk meisjes van een jaar of tien te behagen.

Elvy (May Hollerman) wil in de mode.
Elvy (May Hollerman) wil in de mode.

Het roze knalt al meteen van de filmposter. Zo is direct duidelijk dat Elvy’s Wereld: So Ibiza! mikt op een doelgroep van meisjes van een jaar of tien. May Hollerman speelt Elvy, die graag mode ontwerpt maar te onzeker is om haar tekeningen aan iemand te laten zien. Maar daar is ze plotsklaps overheen als ze mee mag doen aan een modewedstrijd op Ibiza. Op het eiland moet ze het opnemen tegen een gemene, valsspelende concurrente.

Jill Schirnhofer schreef het jeugdboek waar de film op is gebaseerd, leverde de illustraties van Elvy en speelt zelf ook een bijrol, als Elvy’s zweverige grote zus Joy. Elvy ontmoet op het strand natuurlijk nog een knappe jongen, die een wereldberoemde discjockey blijkt te zijn. Elvy’s wereld: So Ibiza! biedt honderd procent escapisme: een fantasiewereld waarin alle dromen een voor een uitkomen. YouTube-ster Jamilla, die al eerder haar eigen film Misfit kreeg, duikt hier op in een gastrolletje. Als je maar jezelf durft te zijn komt alles goed, in deze wereld waarin permanent de zon schijnt. Die boodschap kan op zich geen kwaad. Maar Elvy’s Wereld is alleen aan te bevelen voor meiden die daar niet al na een minuut of tien doorheen prikken.